Leppoc Road

LEPPOC ROAD PROJECT

This terraced house in Clapham southwest London was left unoccupied for six years. It was clear that some work on it had been attempted and abandoned.

To make it into a family home fit for modern living, it was extended into the roof, to the side and rear and a basement was also dug out. All the windows were replaced with double glazed timber sliding sashes. The floor of the rear kitchen extension was lowered to provide better headroom.

To make the steel support to the first floor outrigger viable, it was necessary to insert a post under the centre. This was worked into the kitchen design by having it poke through a corner unit and by using Corian for the work tops it was possible to join two halves round the post seamlessly.

Structural engineer: http://www.croftse.co.uk
Kitchen: https://www.howdens.com
Corian kitchen worktop: http://www.isurfaces.co.uk

IMG_0585

IMG_0586

IMG_0767

IMG_0764

SAM_0211

SAM_0210

SAM_0208

SAM_0206

SAM_0200

SAM_0199

SAM_0198

SAM_0197

SAM_0196

IMG_1028

IMG_1016

IMG_1015

Kitchen 3D

Drawing-2215-0

Drawing-2216-0

Drawing-2217-0

Drawing-2223-3

Drawing-2224-0

Drawing-2225-0

Drawing-2237-1

Drawing-2248-0

Drawing-2275-0

Drawing-2276-0

Drawing-2277-0